Начало » Новини » Opteon XP40 (R-449A) – НАЙ-ПОДХОДЯЩ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ХЛАДИЛНИТЕ АГЕНТИ R-404A И R-507

Новини

Opteon XP40 (R-449A) – НАЙ-ПОДХОДЯЩ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ХЛАДИЛНИТЕ АГЕНТИ R-404A И R-507

ВИОВ“ ЕООД е компания, чиято дейност е насочена не само към прилагане на най-съвременните технически решения в областта на хладилната техника, но към такива решения, които спомагат за опразването на околната среда. Във връзка с изпълнението на изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) №517/2014 за флуорсъдържащите парникови газове през месец март 2017 г. „ВИОИВ“ ЕООД, съвместно с производителя на хладилни агенти Chemours International Operations Sarl. и най-големия производител на хладилни компресори в Европа BITZER GmbH, проведоха семинар, посветен на новите хладилни агенти с нисък потенциал на глобалното затопляне. За периода от една година след провеждане на семинара, настъпиха сериозни промени по отношение на използваните хладилни агенти у нас. Много български фирми се ориентираха към използване на Opteon XP40 (R-449A) като заместител на R-404A и R-507, както в новоизграждани хладилни инсталации, така и за ретрофит на съществуващи инсталации.

Опитът, който споделят нашите клиенти, е позитивен по отношение работата на хладилните инсталации с новия хладилен агент.

Към настоящия момент използването на R-449A има и значително икономическо предимство (Цената на R-404A и R-507 непрекъснато расте).

Изхождайки от анализа на едногодишните резултати от използването на R-449A в България, ние убедено препоръчваме  Opteon XP40 (R-449A) като НАЙ-ПОДХОДЯЩ ЗАМЕСТИТЕЛ НА ХЛАДИЛНИТЕ АГЕНТИ R-404A И R-507.

ВИОВ“ ЕООД гарантира наличието на този продукт в своите складове.

Предоставяме Ви следната кратка информация за предлагания продукт, изготвена от производителя Chemours.

При интерес от Ваша страна, можем да Ви предоставим подробна инструкция за извършване на ретрофит на хладилни инсталации от R-404A и R-507 към R-449A.

Henry Technologies
Besseling
Dixell
FLEXELEC
Chemours
WTK
Thermofin
Refflex
STANIKO
ITE
Saginomiya
CPS
BITZER
Parker Sporlan
EMS
Herl
Stella
Leitenberger